· 1 κιλό ψαρονέφρι κομμένο σε μέτριες φέτες
· 400 γρ. μαγιονέζα
· 150 γρ. μουστάρδα απαλή
· 40 γρ. xυμό λεμονιού
· 80 ml ελαιόλαδο
· ½ κουτ γλυκού ρίγανη η θυμάρι
· 250 γρ. νερό
· 1 σπιτικό ζωμό βοδινού
· 1 Κόψε σε μέτριες φέτες το χοιρινό φιλέτο, αλατοπιπέρωσε κι από τις δύο πλευρές και ψήσε τις φέτες σε μέτριο προς δυνατό grill, προσέχοντας να μη στεγνώσει το κρέας.
· 2 Ενώ συμβαίνουν αυτά, διάλυσε σε ένα σκεύος με χλιαρό νερό τον σπιτικό ζωμό βοδινού.
· 3 Μην τον αφήσεις όμως έτσι! Ρίξε μαζί τη μαγιονέζα,τη μουστάρδα
, το ελαιόλαδo, το χυμό λεμονιού και τα αρωματικά, και ανακάτεψε καλά. Γιατί; Μα για να αποκτήσει το μίγμα ομοιόμορφη και βελουδένια υφή.
· 4 Έχουμε τη σάλτσα, μήπως είναι έτοιμα και τα φιλέτα; Αν ναι, περίχυσε με τη σάλτσα ή βούτηξε κανονικά στη σάλτσα και γαρνίρισε την πιατέλα με μια πράσινη σαλάτα ή ρόκα -καλό το κρέας, αλλά χρειάζεται και λίγη πρασινάδα...
Καλή όρεξη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου