Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Φιλετάκια με σάλτσα από μαγιονέζα & μουστάρδα


·         1 κιλό ψαρονέφρι κομμένο σε μέτριες φέτες
·         400 γρ. μαγιονέζα
·         150 γρ. μουστάρδα απαλή
·         40 γρ. xυμό λεμονιού
·         80 ml ελαιόλαδο
·         ½ κουτ γλυκού ρίγανη η θυμάρι
·         250 γρ. νερό
·         1 σπιτικό ζωμό βοδινού
·         Ανάλογο αλάτι και πιπέρι



·         1 Κόψε σε μέτριες φέτες το χοιρινό φιλέτο, αλατοπιπέρωσε κι από τις δύο πλευρές και ψήσε τις φέτες σε μέτριο προς δυνατό grill, προσέχοντας να μη στεγνώσει το κρέας.
·         2 Ενώ συμβαίνουν αυτά, διάλυσε σε ένα σκεύος με χλιαρό νερό τον σπιτικό ζωμό βοδινού.
·         3 Μην τον αφήσεις όμως έτσι! Ρίξε μαζί τη μαγιονέζα,τη μουστάρδα
, το ελαιόλαδo, το χυμό λεμονιού και τα αρωματικά, και ανακάτεψε καλά. Γιατί; Μα για να αποκτήσει το μίγμα ομοιόμορφη και βελουδένια υφή.
·         4 Έχουμε τη σάλτσα, μήπως είναι έτοιμα και τα φιλέτα; Αν ναι, περίχυσε με τη σάλτσα ή βούτηξε κανονικά στη σάλτσα και γαρνίρισε την πιατέλα με μια πράσινη σαλάτα ή ρόκα -καλό το κρέας, αλλά χρειάζεται και λίγη πρασινάδα...

Καλή όρεξη



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια: