Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Boheme Sauvage το «ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ» γιορτάζοντας τα δέκατα γενέθλια του.


Από Mr. yellow

Φωτογραφίες από dino kon


Βαθιά ντεκολτέ, φορέματα με κρόσσια, καπέλα με φτερά, βαριά παλτό, ταμπακιέρες, ψηλά καπέλα, τιράντες και μακριές πίπες παρέλασαν στις 3 και 4 Νοεμβρίου στο Booze όπου μεταμορφώθηκε σε cabaret του μεσοπολέμου φιλοξενώντας το Bohème Sauvage. Το event διοργάνωσε το περιοδικό δωρεάν διανομής «ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ» γιορτάζοντας τα δέκατα γενέθλια του.

Το Boheme Sauvage είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα πάρτι! Είναι ένα γοητευτικό αφιέρωμα στην εποχή της χρυσής δεκαετίας του '20, ειδικά για τους Boheme του Βερολίνου εκείνης της εποχής, όπως καλλιτέχνες, ηθοποιοί, συγγραφείς, δημοσιογράφους και κάθε είδος τυχοδιώκτες. Εμπνέεται από τη Belle Epoque, τη Boheme ατμόσφαιρα του Παρισιού (Moulin Rouge, Art Nouveau, Burlesque, Tolouse-Lautrec, Absinth) και την αμερικάνικη δεκαετία του '30 με το Swing(μαφία του Σικάγου, Al Capone, ποτοαπαγόρευση, Jazzclubs, Speakeasys). 

Γενικά, μπορείς να πεις ότι το "Boheme Sauvage" είναι ένα event που ταξιδεύει το κοινό πίσω στο χρόνο μεταξύ του 1890 και 1940.
Πολύ σημαντικά σημεία ήταν τα live με τούς Penny& the Swingin Cats και Eva & the Apples, αλλά και vintage fashion show από τους Athens Swing Cats. Η όμορφη διακόσμηση, οι παραστάσεις πάνω στη σκηνή τα μαθήματα χορού, οι video προβολές και η μουσική εποχής μάγεψαν και ταξίδεψαν όλους τους καλεσμένους.

Η δεκαετία  το 20' είναι η περίοδος των αποκαλούμενων φλάπερ κοριτσιών (flappergirls) που ζουν έντονα και προκλητικά. Οι γυναίκες δεν υποχρεούνται πια να φορούν τους άβολους και ανθυγιεινούς κορσέδες, μπορούν επιτέλους να φορέσουν κοντά φορέματα και φούστες, να έχουν κοντά χτενίσματα, να καπνίζουν, να εργάζονται έξω από το σπίτι και να ψηφίζουν στις εκλογές. Για πολλούς η περίοδος του Μεσοπολέμου είναι μια εποχή γεμάτη περιπέτεια, μυστήριο, jazz και ερωτισμό. Στην Αμερική ισχύει η ποτοαπαγόρευση. Τα παράνομα μπαρ και η μαφία κάνουν χρυσές δουλειές, ενώ τα roaring twienties ακολουθεί η Μεγάλη Κρίση του ’29. Στην καρδιά της Ευρώπης, στην περίφημη «Δημοκρατία της Βαϊμάρης», οι τέχνες γνωρίζουν πρωτοφανή άνθηση. Οι κινηματογραφικές αίθουσες κατακλύζονται για το «Νοσφεράτου» του Murnau και το «Metropolis» του Fritz Lang, o Brecht και ο Kurt Weill ανεβάζουν την «Όπερα της Πεντάρας»… Γεννιέται το Bauhaus στην αρχιτεκτονική. Η κουλτούρα του καμπαρέ μεταδίδεται από το Παρίσι στο Βερολίνο και η Josephine Baker  (η πιο ερωτική γυναίκα που είχε δει ποτέ κανείς, σύμφωνα με τον Χέμινγουεϊ) είναι το νέο icon στη γερμανική πρωτεύουσα. 

Το Βερολίνο κατακλύζεται από μποέμ τύπους, καλλιτέχνες, ηθοποιούς, συγγραφείς, δημοσιογράφους και κάθε είδος τυχοδιώκτες. Εξαιτίας του υψηλού πληθωρισμού, ο κόσμος διασκεδάζει στα καμπαρέ σαν να μην υπάρχει αύριο, προσπαθώντας να ξοδέψει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα αφού γνωρίζει ότι αύριο –κυριολεκτικά– δεν θα έχουν ούτε τη μισή αξία!

Περισσότερες φωτογραφίες θα βρείτε στη σελίδα μας στο facebook fouskanews boheme sauvage



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια: