Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

O μονόλογος ενός ονειροπόλου φοιτητή!


Από Ms. Green
 
Μετά την εξεταστική, θα ξεκινήσω γυμναστική, μετά την εξεταστική, θα κάνω γενική στο δωμάτιο… μετά την εξεταστική, θα πάω στη μουσική σκηνή που τόσο καιρό λέω πως είναι must! ΜΕΤΑ την εξεταστική, θα βάλω επιτέλους σε σειρά όοολα τα dvd μου, που είναι δεξιά και αριστερά πεταμένα στο δωμάτιο, καθώς επίσης θα βάλω επιτέλους σε άλμπουμ τις φωτογραφίες από τις διακοπές του καλοκαιριού, των Χριστουγέννων, της γιορτής του μπαμπά μου κλπ.! ΜΕΤΑ την εξεταστική, θα πάω για καφέ με τον Λάκη, τον Μήτσο και την Σούζη!!! ΝΑΙ, ΝΑΙ σωστά μάντεψες!! Τους παλιούς μου συμμαθητές από το δημοτικόοοο, που είχαμε χαθεί τελευταία με τις δουλειές και τα τρεχάματα! Και να μην ξεχάσω πως ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ θα βάλω μπρος για τα ιταλικά, που τα έχω παραμελήσει τελευταία για χάρη του πολυπόθητου χαρτιού…! Το βασικότερο όμως… μετά την ριμαδοεξεταστική, θα αρχίσω ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟ διάβασμα, για να μην τρέχω πάλι  σαν τον Βέγγο, όταν καταφτάσει η επόμενη εξεταστική… 
Γιούχου!


Ναι, το ξέρω  πως αυτό το λέω κάθε εξάμηνο και, ομολογουμένως, μένει σχεδόν πάντα άπιαστο όνειρο, καθώς μέχρι να βάλω μπρός και  να κάνω όλα όσα προανέφερα (και χίλια δυό ακόμα) έχει ήδη καταφτάσει ο ηλιόλουστος Μάης…! Αφήστε με όμως να το λέω κάθε τέλος εξαμήνου, με αυτό το χαζοχαρούμενο βλέμμα αισιοδοξίας που με διακρίνει… έτσι για το καλό, για το γούρι βρε αδερφέ!
Κοινώς, μετά την εξεταστική, θέτω κοινωνικοπολιτιστικούς στόχους, καθώς και στόχους υγιεινής! Είναι για μένα το terminus ante quem (οκ είμαι ακόμα επηρεασμένη, μην με παρεξηγείτε) για όλα εκείνα τα υπέροχα πράγματα, που είχα παραμελήσει από καιρό, όχι μόνο λόγω διαβάσματος, αλλά και λόγω βαρεμάρας! Αλλά, κατά τη διάρκεια της εξεταστικής περιόδου συνειδητοποίησα το πόσο σημαντικά και καθοριστικά είναι  για την ποιότητα της ζωής μου! Γιατί πολύ απλά, εκείνη την περίοδο ακόμα και ο ύπνος είναι ένα είδος πολυτελείας. Είναι αυτό που λέμε, πως μόνο όταν σου λείψει  κάτι αντιλαμβάνεσαι την πραγματική του αξία…  Έτσι και εγώ, έπρεπε να μην μπορώ να περπατήσω ανάμεσα στα βουναλάκια  από ρούχα (που λίγο έλειψε για να χιονίσει στις κορφές τους), για να νιώσω την ευτυχία που νιώθει κανείς όταν μαζεύει το δωμάτιό του και την απέραντη γαλήνη όταν το βλέπει μαζεμένο.
Όλες αυτές οι υποσχέσεις μοιάζουν με αυτές που δίνουμε στην αρχή του χρόνου, υποσχόμενοι στον εαυτό μας την πιο τέλεια χρονιά ever! Στο τέλος, αν έχουμε καταφέρει τα μισά από αυτά νιώθουμε μια χαζο-περηφάνια, ενώ τις περισσότερες φορές, απλά τα ξεχνάμε και δε μας πολύ-απασχολούν, γιατί πολύ απλά είναι πλέον δεδομένα…
Κι έτσι η εξεταστική θα μου χτυπήσει πάλι δυνατά την πόρτα για να με ξυπνήσει από τον λήθαργο και ο κύκλος επαναλαμβάνεται… Τρέξιμο, σημειώσεις, διάβασμα, άγχος, όνειρα για την «μετεξεταστική περίοδο»!!  Ίσως τελικά η πιο οργανωμένη περίοδος της ζωής μου να είναι αυτός ο ένας μήνας,  που τρέχω να μαζέψω τα αμάζευτα και με διακατέχει μια εμμονή για να οργανωθώ και μετά από αυτόν, έτσι,  για να διατηρηθώ σε φόρμα!
Όλα τα παραπάνω όμως, θέλω δεν θέλω να το πιστέψω, δίνουν γοητεία σε όλο αυτό που αποκαλούμε %@#*εξεταστική (και για να μην έχουμε παρεξηγήσεις, στα συμβολάκια προσθέτει ο καθένας τα γραμματάκια της αρεσκείας τουJ ). Γιατί έντονα ζει κανείς μόνο όταν προσπαθεί και αγωνίζεται, πετυχαίνει  ή αποτυχαίνει, λυπάται ή χαίρεται, αγρυπνά και δεν κοιμάται, μα πάνω απ’ όλα, ζει κανείς όταν ονειρεύεται με τα μάτια ανοιχτά!





Share

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

so trueeee!!!