Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Μια δυνατή αγκαλιά !!!!


Από Mr. Yellow

Πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της αγκαλιάς;
Γιατί αγκαλιάζουμε τους ανθρώπους που αγαπάμε;
Θέλω όλη τη νύχτα να είμαι εκεί ...
... κοντά σου ...
... να σε κοιτάζω ...
και να σε αγκαλιάζω τρυφερά ...
με τα δυο μεγάλα
και λευκά φτερά μου....

 Από την βρεφική ακόμα ηλικία μας, η αγκαλιά έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή μας. Όταν θέλουμε να ταΐσουμε, να ηρεμίσουμε, να νανουρίσουμε, ή ακόμα απλά να κρατήσουμε ένα βρέφος η θέση της αγκαλιάς είναι ιδανική. Η αγκαλιά για ένα μωρό είναι πρωταρχική ανάγκη.
Η αγκαλιά έχει πολύ μεγάλη δύναμη και μας θυμίζει κάθε στιγμή, πόσο ανάγκη έχουμε να εκδηλωνόμαστε και να εκφράζουμε την αγάπη μας καθημερινά στους ανθρώπους που αγαπάμε. Είναι τόσο όμορφη η κίνηση της αγκαλιάς γιατί εσωκλείουμε έναν δικό μας άνθρωπο μέσα στα χέρια μας, τον περιβάλλουμε με αγάπη και παράλληλα τον προστατευτούμε με τον δικό μας μοναδικό τρόπο, αισθανόμαστε ασφάλεια, εμπιστοσύνη και μάλιστα, στην ερωτική αγκαλιά είναι φυσικό να αισθανόμαστε πάθος. Μια δυνατή αγκαλιά απαλύνει το πόνο μας, μας κάνει να ξεχνιόμαστε και παράλληλα μας γεμίζει με δύναμη και θάρρος.
Η ορμόνη της αγκαλιάς ονομάζεται ωκυτοκίνη και ευθύνεται για την ηρεμία μας, τη τρυφερότητά μας, την εμπιστοσύνη καθώς και για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος και συνεπώς την αντοχή μας στο πόνο και στις αρρώστιες. Βοηθάει επίσης  στη θεραπεία των ασθενειών. Όσο πιο πολύ αγκαλιαζόμαστε, αγαπιόμαστε και εμπιστευόμαστε η ωκυτοκίνη στον οργανισμό μας αυξάνεται με αποτέλεσμα να είμαστε περισσότερο ήρεμοι και υγιείς.
Οι επιστήμονες λένε πως το αντίθετο της ωκυτοκίνης, η κορτιζόλη παράγεται στον οργανισμό μας όταν είμαστε στη τσίτα, κάτω από συνθήκες στρες επειδή η οργή, η ανησυχία και η καχυποψία που νιώθουμε ανεβάζουν την αδρεναλίνη μας. Η αδρεναλίνη είναι ωραίο πράγμα για πολλούς αλλά αν παραμείνει για μεγάλο διάστημα στα ύψη συνωμοτεί με τη κορτιζόλη με αποτέλεσμα η καρδιά, η αρτηριακή πίεση και τα νεύρα μας να τα παίξουν κυριολεκτικά.
Η αγκαλιά κάνει καλό. Πώς θα μπορούσες όμως να την κάνεις μέρος της καθημερινότητάς σου; Το πρώτο βήμα είναι να ενημερώσεις τους φίλους, οικογένεια και συναδέλφους για τις ευεργετικές ικανότητες της αγκαλιάς. Μετά απλά το ζητάς: να σε αγκαλιάσω; Καλό είναι να αγκαλιάζεις με τέτοιον τρόπο ώστε το αριστερό μάγουλο να ακουμπάει το αριστερό μάγουλο του αλλού. Έτσι ακουμπάει η καρδιά σου με την καρδιά του. Δεν υπάρχει λόγος να σφίγγεις πολύ τον άλλον. Πάρε δυο βαθιές ανάσες την ώρα της αγκαλιάς, εκμεταλλεύσου την σιωπή και αφέσου στο να πάρεις και να δώσεις θετική ενέργεια. Μετά απλά χαλάρωσε και κοίταξε τον άλλον/η στα μάτια.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια: