Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΤΑ 5 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ PART 2

Mr. Yellow


 Ελληνικά Νησιά. Δύο απλές λέξεις, όμως τόσα πολλά... Δύο λέξεις που γεμίζουν το μυαλό, όσων τα επισκέφτηκαν, με όμορφες αναμνήσεις. Αναμνήσεις από τα εκθαμβωτικά τοπία και τους αρχαιολογικούς χώρους.
Ελληνικά νησιά σημαίνουν ήλιος, θάλασσα, καλοκαίρι, διασκέδαση, γαλαζοπράσινα νερά, φιλόξενοι άνθρωποι... Είτε διαλέξετε ένα γραφικό και γαλήνιο νησί με λίγο κόσμο για ήρεμες διακοπές, είτε διαλέξετε ένα κοσμοπολίτικο για διασκέδαση, η Ελλάδα θα σας ικανοποιήσει απόλυτα. Η ελληνική κουλτούρα και παράδοση μαγεύουν κάθε επισκέπτη. Τα νησία είναι τόσο πολλά και τόσο διαφορετικά μεταξύ τους που το καθένα προσφέρει και κάτι μοναδικό.

1.Μύκονος

 
<<Σταρ των αιγαιοπελαγίτικων νησιών>> θεωρείται η Μύκονος με τον διάφανο ουρανό που στολίζεται από ένα μαγικό ηλιοβασίλεμα, μια θάλασσα καταγάλανη γεμάτη ιώδιο και μια αναζωογονητική αύρα αρμύρας. Η Μύκονος κάθε ώρα της ημέρας αποτελεί έκπληξη καθώς η αρμονία, η αλήθεια, η γοητεία, ο έρωτας, το γαλάζιο εναλλάσσονται απροσδόκητα και δημιουργούν ένα κλίμα ευφορίας και χαλάρωσης. Αποτελεί δε την πρωταγωνίστρια ενός αληθινού παραμυθιού που ξετυλίγεται γύρω από τον επισκέπτη και σε προσκαλεί να το ζήσεις και να το απολαύσεις ως το τελευταίο λεπτό.
 Ανάμεσα στα καλντερίμια, δίπλα από τις εκκλησιές, πίσω από τα φρεσκοβαμένα παραθυρόφυλλα, μέσα από τη ζωντανή νησιώτικη παράδοσή της, τις παραδεισένιες αμμουδιές της και τη ζωντάνια της νύχτας, η Μύκονος, φυλάει τα μυστικά της: Τις ευτυχισμένες και διαφορετικές για τον καθένα στιγμές, που εδώ, στο πιο γνωστό νησί του κόσμου, γίνονται ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ.
 Η Μύκονος διατηρεί ακέραιη την ομορφιά της στο πέρασμα του χρόνου, είναι ένας άψογος οικοδεσπότης για τον επισκέπτη της, προσφέρει διακοπές χωρίς όρια και σας περιμένει……
 Η Μύκονος κατέχει υψηλή βαθμολογία μεταξύ των κορυφαίων 'clubbing' προορισμών της Μεσογείου, ενώ η νυχτερινή ζωή της θεωρείται από τις καλύτερες στην Ευρώπη.
 Δίκαια λοιπόν η Μύκονος διατηρεί τον τίτλο του πιο κοσμοπολίτικου νησιού της Ελλάδος. Εδώ, ταξιδιώτες από όλα τα κοινωνικά στρώματα και κάθε διαφορετική κουλτούρα συναντιούνται για να δημιουργήσουν όλοι μαζί ένα κλίμα κεφιού και ζωντάνιας άνευ προηγουμένου.
Το μοναδικό αυτό νησί των Κυκλάδων με το στύλ του καταφέρνει, με το πέρασμα του χρόνου, να προσελκύει όχι μόνο περισσότερους, αλλά και πιο ενθουσιώδεις επισκέπτες. Προσελκύει επίσης διεθνούς φήμης D.J.'s, στα διάφορα clubs και bars, που έχουν γίνει διάσημα.
Επιπλέον, η Μύκονος είναι 'gay-friendly' νησί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, και διαθέτει πολλά γκέι κλαμπ.
 Παγκοσμίως γνωστά στέκια είναι το 'Super Paradise', η Παράγκα και το 'Paradise'.
Γενικά, το νησί είναι ευρέως γνωστό για την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα νυχτερινή ζωή, με αμέτρητα μπαράκια και clubs, τα οποία εξυπηρετούν και τα πιο απαιτητικά γούστα.
Τα νυχτερινά μαγαζιά της Μυκόνου είναι τόσο πολλά και τόσο διαφορετικά μεταξύ τους, που αδιαμφισβήτητα θα τραβήξουν το βλέμμα σας, καθένα για τους δικούς του διαφορετικούς λόγους.
 Εδώ δεν υπάρχουν αυστηροί κανόνες 'dress code', αφού το να καταλήξετε να χορεύετε σε κάποιο από τα ιστορικά κλαμπ της Χώρας με μαγιό και γυαλιά ηλίου, είναι η φυσική ροή των πραγμάτων...
 Πρώτη στάση για ποτό, μπορείτε να κάνετε στα μπαράκια της Αλευκάντρας και της 'Μικρής Βενετίας', για να απολαύσετε το υπέροχο ηλιοβασίλεμα, πίνοντας γευστικά κοκτέιλ στα τραπεζάκια πάνω στη θάλασσα ή στα ξύλινα μπαλκόνια της"βενετσιάνικης" συνοικίας.
Στo Ματογιάννι, θα βρείτε μπαρ και lounge-cafe με πρωτότυπη διακόσμηση, πολύ κόσμο και μεγάλη ποικιλία από μουσική. Αν είστε τυχεροί και βρείτε άδειο κάποιο από τα ελάχιστα τραπέζια που βρίσκονται στην είσοδο των μαγαζιών πάνω στο δρόμο, μπορείτε να πιείτε το ποτό σας χαζεύοντας τις ορδές του κόσμου που περνούν από μπροστά σας.
Αφού κάνετε ένα πέρασμα από όλα τα μπαρ και έχετε ακόμη αντοχές, επιβάλλεται να χορέψετε μέχρι τελικής πτώσης στα μεγαλύτερα clubs του νησιού, όπου ο κόσμος ξεφαντώνει στα τραπέζια και στις μπάρες με τις πιο μεγάλες ελληνικές και ξένες επιτυχίες.
Για τους λάτρεις της ελληνικής ζωντανής μουσικής μέχρι αργά είναι ανοιχτά και τα μπουζούκια της Μυκόνου. Όσο για το επόμενο πρωί, μια ακόμη μέρα ξεκινά σε ένα από τα παραλιακά beach-bar της Μυκόνου, αφού η διασκέδαση στο νησί των ανέμων διαρκεί όλο το εικοσιτετράωρο.
Θα περάσουν φαίνεται πολλά χρόνια μέχρι να χάσει η Μύκονος την πρώτη θέση στην τουριστική κίνηση από όλα τα νησιά της Ελλάδας, αλλά κυρίως την πρωτιά της στην ξέφρενη διασκέδαση...
2.'Ιος
 Ένα από τα πιο γραφικά νησιά των Κυκλάδων η Ίος, είναι αναμφισβήτητα και ένα από το ωραιότερα του Αιγαίου. Ανάμεσα στη Σαντορίνη, στη Πάρο, στη Νάξο και στη Σίκινο, η Ίος προσελκύει πολύ κόσμο και κυρίως νεολαία. Το λευκό των σπιτιών και το βαθύ μπλε των νερών του νησιού κάνουν την Ίο να ξεχωρίζει στο τοπίο της Κυκλαδίτικης ομορφιάς.
  H Ίος αποτελεί πολύ γνωστό τουριστικό προορισμό στις Κυκλάδες, μαγεύοντας τους τουρίστες της με τις υπέροχες παραλίες, τη χρυσή άμμο και τα καταγάλανα νερά, αλλά και την χαρακτηριστική αιγαιοπελαγίτικη αρχιτεκτονική του νησιού. Πέρα από τις φυσικές ομορφιές της, το νησί της Ίου είναι κυρίως γνωστό για την έντονη νυχτερινή ζωή και την ατέλειωτη διασκέδαση που προσφέρει στους επισκέπτες του. Η Ίος είναι ένα χαρακτηριστικό party island!!
 Η Ίος σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή που θα βρεθείς στο λιμάνι της. Πριν αρκετές δεκαετίες η Ίος ήταν φημισμένη ως η Ίμπιζα της ανατολικής μεσογείου.
 Πολλοί είναι αυτοί που επισκέπτονται την Ίο για να ζήσουν σε ξέφρενους ρυθμούς διασκέδασης, μια μοναδική εμπειρία. Το νησί των parties είναι γεμάτο bars και clubs, που είναι συγκεντρωμένα στη χώρα. Το party ξεκινά νωρίς το απόγευμα στην παραλία, στα beach bars και συνεχίζεται στα club της χώρας, μέχρι την ανατολή του ηλίου. Το καλοκαίρι η νυχτερινή ζωή στην Ίο απογειώνεται και το όλο το νησί χορεύει και πίνει σε τρελούς ρυθμούς. Τα σοκάκια της πόλης είναι γεμάτα από κόσμο κάθε ηλικίας, που διασκεδάζει 24 ώρες το εικοσιτετράωρο! Αν είστε party lover, σίγουρα θα ζήσετε μια μοναδική εμπειρία διασκέδασης και θα θέλετε να γυρίσετε στην Ίο ξανά και ξανά! Απελευθερώστε το μυαλό σας, κάντε μια βόλτα στο νησί και επιλέξτε το μαγαζί που σας ταιριάζει για μια αξέχαστη νύχτα!

3.Σκιάθος
  Η Σκιάθος είναι μόνο 46 τετραγωνικά χιλιόμετρα, αλλά πολλοί άνθρωποι επιστρέφουν στο νησί για τις διακοπές τους κάθε χρόνο για το γεγονός και μόνο ότι έχει τις καλύτερες παραλίες στα ελληνικά νησιά, μια μεγάλη ποικιλία από ταβέρνες, μπαρ, πολλά καταλύματα για διαμονή και το γεγονός ότι είναι ένα απολύτως πανέμορφο νησί. Είναι ένα πλούσιο, πράσινο νησί με πάνω από 60 παραλίες και ανάλογα με τον τόπο διαμονής σας, μπορείτε να έχετε διακοπές για χαλάρωση ή να ασχοληθείτε κάνοντας εκδρομές, σπορ και απολαμβάνοντας τη νυχτερινή ζωή της Σκιάθου.
Οι περισσότεροι επισκέπτες προτιμούν να κάνουν μια βόλτα στα μπαράκια της πόλης, παρά να περάσουν το βράδυ τους μόνο σε ένα. Στην πόλη της Σκιάθου υπάρχουν δύο πόλοι έλξης για τους night lovers. Ο ένας βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του οικισμού, μετά τη μαρίνα, μπροστά στο λιμάνι, στο δρόμο προς το αεροδρόμιο. Είναι στέκι της νεολαίας, που πίνει και χορεύει μέσα και έξω από το διάσημο Remezzo bar,το Kalhua, αλλά και το κλασσικό BBC με dance μουσική μέχρι το πρωϊ.
Η δεύτερη ζωντανή περιοχή είναι στην παλιά πόλη, στην πλατεία των Τριών Ιεραρχών, στην Οδό Παπαδιαμάντη και στο δυτικό τμήμα του λιμανιού. Υπάρχουν mainstream clubs όπως το Admiral Benbow, καθώς και πιο εκλεπτυσμένα όπως ο Κένταυρος, που θα ακούσετε jazz και rock μουσική. Στην περιοχή αυτή υπάρχουν και πολλές καφετέριες, με γιγαντοοθόνες για να παρακολουθήσετε την αγαπημένη σας ομάδα σε κάθε είδους άθλημα.
Από τα πλέον δημοφιλή μπάρ ολόκληρης της Ελλάδας το Slip Inn και το bar- club Cassablanca. Με τα μαξιλάρια στα σκαλοπάτια και τα δημοφιλή κρεβάτια καναπέδες στη διακόσμηση, προσφέρουν τα καλύτερα κοκτειλ του νησιού και πολύ συχνά τα επισκέπτονται και διασημότητες. Τα δύο αυτά μπαρ πλαισιώνονται από άλλα επίσης μοντέρνα μπαράκια όπως το Blue Bar,το Barfly και το Goggas ενώ ανεβαίνοντας προς τη εκκλησία των Τριών Ιεραρχών συναντάμε το Rock & Roll με ποιο αγγλικό προφίλ επίσης με μαξιλάρια στα σκαλιά για ποιο rock & roll νύχτες.
Αν θέλετε μια καθαρά ελληνική βραδιά, με μπουζούκια, θα βρείτε κέντρα και θα περάσετε μια αξέχαστη νύχτα με απίστευτο κέφι, χορό και τραγούδι! Μέσα στην καρδία της πόλης θα βρείτε την ΑΠΟΘΗΚΗ, το καθαρό ελληνάδικο με ελληνική μουσική έως το πρωϊ το οποίο είναι και από τα πλέον δημοφιλή στέκια.
Αν πάλι προτιμάτε πιο ήσυχα μέρη μακριά από το κέντρο της πόλης επισκεφτείτε κάποιο μπαρ στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού και θα χαλαρώσετε πίνοντας κοκτέιλ, υπό τους ήχους απαλής μουσικής, σε ένα παραδοσιακό ελληνικό περιβάλλον.

4.Κως

 Η Κως σίγουρα δεν είναι από τα νησιά που ταιριάζουν σε όσους ζητάνε την απόλυτη απομόνωση! Κάθε καλοκαίρι κατακλύζετε από νέους ανθρώπους απ' όλη την Ευρώπη που μεταμορφώνουν το νησί σε ένα τεράστιο night club! Γι' αυτό άμα πάτε, να'στε σίγουροι ότι από νυχτερινή διασκέδαση σίγουρα θα χορτάσετε! Πέρα από την νυχτερινή ζωή όμως, η Κως είναι ένα νησί που πραγματικά αξίζει κανείς να επισκεφθεί. Το τρίτο σε μέγεθος νησί της Δωδεκανήσου, διαθέτει εξαιρετική τουριστική υποδομή, είναι καταπράσινη και έχει μεγάλους ασφαλτοστρωμένους δρόμους, γεμάτους φοίνικες. Κατά την επίσκεψή σας στην Κω μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τα πολλά αρχαιολογικά αξιοθέατα που διαθέτει, όπως το Ασκληπιείο, την Παλιά Πόλη, το Κάστρο των Ιπποτών καθώς και τον τεράστιο "Πλάτανο του Ιπποκράτη" που έχει διάμετρο κορμού 1,5 μέτρα! Στην Κω θα βρείτε μερικές από τις καλύτερες παραλίες των Δωδεκανήσων στις οποίες μπορείτε να πάτε με... ποδήλατο!
  Η πιο δημοφιλής παραλία της Κω είναι η παραλία Παρρανταις, μια μεγάλη, όμορφη αμμώδης παραλία,θα βρείτε ξαπλώστρες,θαλάσσια σπορ και είναι ένα καλό μέρος για οικογένειες με παιδιά. Η Παραλία του Αγίου Στεφάνου, καλά οργανωμένη παραλία με άμμο, 38 χλμ δυτικά της Κω. Παραλία της Ελιάς, απομονωμένη παραλία με διάσπαρτα βράχια. Αμμος, Μια μακριά, αμμώδης παραλία, 5 χλμ βόρεια της Κω. Καμάρες, μακριά και αμμώδης παραλία, 42 χλμ. νοτιοανατολικά της Κω. Η τουριστική παραλία της Κέφαλου με άμμο που βρίσκεται 43 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας του νησιού και την προτιμούν οι λάτρεις της ιστοσανίδας. Η παραλία στο Ψαλίδι με βότσαλα 5 χλμ νότια της Κω. Περίπου 8 χλμ δυτικά της πόλης της Κώ θα βρείτε την παραλία Τιγκάκι, οργανωμένη και μεγάλη, αμμουδιά. Αν θέλετε να βρείτε μιά ήσυχη παραλία είναι καλύτερο να κοιτάξετε γύρω από τη δυτική πλευρά.
 Στην πόλη της Κω και ειδικά στο λιμάνι θα βρείτε πολυάριθμα μπαρ τα κλαμπ το ένα δίπλα στο άλλο με πολυάριθμους ντόπιους και ξένους ειδικά στο περίφημο δρόμο των μπαρ που ξεκινά από τον σταθμό των ταξί και απλώνετε στην βόρεια πλευρά της αρχαίας πόλης. Η μουσική είναι πολύ δυνατή και αν κάτσετε σε ένα μπαρ μπορείτε να ακούσετε τη μουσική του διπλανού μπαρ. Η περιοχή αυτή μαζεύει κυρίως νεολαία από την δυτική Ευρώπη, αλλά δεν είναι και η μοναδική νυχτερινή ζωή.

5.Πάρος

Καταμεσής των Κυκλάδων ακτινοβολεί η Πάρος, ίδια μ’ ένα κατάλευκο και αψεγάδιαστο κομμάτι παριανό μάρμαρο. Και σαν το κομμάτι αυτό, που καταφέρνει και κρύβει ζηλότυπα μέσα του απίστευτες ομορφιές -σαν τον Ερμή του Πραξιτέλη και την Αφροδίτη της Μήλου- περιμένοντας υπομονετικά το εμπνευσμένο χέρι του χαρισματικού γλύπτη για να το βγάλει στην επιφάνεια, έτσι και η Πάρος περιμένει εσένα, τον ενθουσιώδη επισκέπτη να ψάξει τις γωνιές του και να «φέρει» στο φως τις σπάνιες ομορφιές του.
Δαντελωτές ατέλειωτες παραλίες για όλα τα γούστα, κοσμοπολίτικες νησιώτικες πολιτείες, όπου άλλοτε λυσσομανούσαν οι πειρατές, ορεινοί γραφικοί οικισμοί, αρχαίοι ναοί και ενετικά κάστρα, που μαζί με τις δεκάδες, διάσπαρτες στην επικράτεια της, κατάλευκες παλαιοχριστιανικές και βυζαντινές εκκλησιές μαρτυρούν, την πλέον των 4.000 ετών, ιστορία, που κουβαλάει η Πάρος στα μαρμαρένια σωθικά της. Όλα αυτά μαζί αλλά κι ένα-ένα ξεχωριστά, συνθέτουν την Πάρο, το μαγικό προορισμό επισκεπτών απ’ όλο τον κόσμο.
 Παραδοσιακά καφενεία και ζαχαροπλαστεία εναλλάσσονται με οινομαγειρεία, ταβερνάκια και cafes, ενώ μικρές boutiques με ρούχα και αξεσουάρ διάσημων brands, προσφέρουν στους «κυνηγούς της κοσμικής αστερόσκονης» πληθώρα επιλογών για αέρινες εμφανίσεις!
Ωστόσο, η καρδιά της νησιωτικής πολιτείας χτυπάει στο γραφικό λιμανάκι της. Οι παλιές αποθήκες των ψαράδων έχουν μετατραπεί σήμερα σε μοντέρνες ταβέρνες και εστιατόρια –διατηρώντας πάντα την κυκλαδίτικη αισθητική– προσφέροντας μεζέδες και φρέσκα ψάρια από το βασίλειο του Ποσειδώνα, με θέα στα δεκάδες ψαροκάικα και το Ενετικό κάστρο. Η εικόνα του τελευταίου, μάλιστα, που αποτελεί ακοίμητο «φρουρό» της περιοχής από τον 15ο αι., εντυπωσιάζει τον επισκέπτη καθώς είναι μισοβυθισμένο στα νερά του Αιγαίου!
Κλείστε την ημέρα σας σε ένα από τα μπαράκια που σερβίρουν… ατέλειωτη διασκέδαση και κέφι μέχρι το πρωί! Αιθέριες υπάρξεις που λικνίζονται στους ρυθμούς των τελευταίων καλοκαιρινών hits και προσωπικότητες της show biz προσδίδουν την δική τους λάμψη από glitter στις διακοπές σας! Απολαύστε την πιο ρομαντική ανατολή του ηλίου στην «ντίβα» των Κυκλάδων και αφήστε τις πρώτες χρυσές ακτίνες του να σας «ψιθυρίσουν» την πιο γλυκιά… καλημέρα!
Έχουν δίκιο, λοιπόν, όσοι της αποδίδουν τον χαρακτηρισμό της «μάγισσας»! Για να το ανακαλύψετε κι εσείς το μόνο που μένει να κάνετε είναι να «φορέσετε» την καλύτερη διάθεσή σας και να αφεθείτε στην αύρα του top καλοκαιρινού προορισμού! Εκείνη ξέρει πώς να σας οδηγήσει στην απόλυτη κορύφωση όλων σας των αισθήσεων.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια: