Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Ο μύθος της "μπιροκοιλιάς"

Mr.Yellow


Image 408
Πίνεις μπύρα συχνά και σε μεγάλες ποσότητες; Ιδού ο ορισμός της μπυροκοιλιάς!
- Η μπίρα είναι τροφή μεγάλης θρεπτικής αξίας και χρήσιμο υγρό για τον οργανισμό.
- Είναι ένα ευχάριστο και δροσιστικό ποτό, που κάνει το φαγητό αληθινή απόλαυση και γίνεται εύκολα δεκτό από υγιείς και αρρώστους.
- Χάρη στα συστατικά της, η μπίρα, παρουσιάζει αξιόλογη ενεργητική αξία αλλά και μεγάλου ενδιαφέροντος τονωτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες.
- Η μικρή περιεκτικότητά της σε αλκοόλ, όχι μόνο δε δημιουργεί πρόβλημα στον ανθρώπινο οργανισμό, εφόσον η χρήση της γίνεται με μέτρο, αλλά αντιθέτως μας επιτρέπει να επωφεληθούμε από τις τονωτικές της ιδιότητες που συνδέονται με αυτό.
- Η χρήση της σε οποιοδήποτε εδεσματολόγιο δεν έχει παρά αγαθά αποτελέσματα.

 Η κατανάλωση μπίρας δεν μπορεί να θεωρείται βασική αιτία της λεγόμενης «μπιροκοιλιάς», αν και μπορεί να συμβάλει στη συνολική παχυσαρκία.
Αυτό είναι το συμπέρασμα Γερμανών ερευνητών που ανέλυσαν το βάρος, καθώς και τους πόντους της περιφέρειας σχεδόν 20.000 ανθρώπων σε διάστημα τεσσάρων ετών. Από τους εθελοντές ζητήθηκε να καταγράψουν με κάθε λεπτομέρεια πόση μπίρα κατανάλωναν καθημερινά, αλλά και τι έτρωγαν. Οι ερευνητές από τα δεδομένα που συγκέντρωσαν διαπίστωσαν πως αυτό που προέκυψε δεν στηρίζει την κοινή πεποίθηση ότι η μπίρα προσθέτει λίπος τοπικά στην κοιλιά.

«Η κατανάλωση μπίρας φαίνεται να συνδέεται με το συνολικό σωματικό λίπος» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι επιστήμονες στο σχετικό άρθρο τους στο «European Journal of Clinical Nutrition». Οι ειδικοί χώρισαν τις γυναίκες σε τέσσερις κατηγορίες, ανάλογα με την μπίρα που κατανάλωναν, ενώ τους άντρες σε πέντε. Για τις γυναίκες μέτρια κατανάλωση μπίρας ήταν τα 250 ml την ημέρα, ενώ για τους άντρες 500-1.000 ml.





Share

Δεν υπάρχουν σχόλια: