Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Κλειστείτε στα σπίτια! Ο «πόλεμος» αρχίζει...

By Μπάμπης Βασιλείου
 

Παραμονή του ντέρμπι και δεν θα κάνουμε ανδρομή στα σκορ και τα συναφή. Δεν ταιριάζει άλλωστε στη φιλοσοφία του μπλογκ. Σήμερα μέσω του άρθρου θα δούμε κάτι που ευχόμαστε (οι περισσότεροι τουλάχιστον) να μη συμβεί και σήμερα.

Αναφέρομαι στα «επεισόδια» που γίνονται ανάμεσα στους οπαδούς των δύο «αιωνίων» αντιπάλων. Χρόνια κρατάει αυτή η κολώνια. Και μάλιστα έμεινα έκπληκτος από το πόσο παλιά συμβαίνουν τέτοιου είδους φασαρίες.
Από την 1η Ιουνίου του 1930 οι οπαδοί του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού «πλακώνονται» μέσα στο γήπεδο. Ναι ναι, καλά διαβάσατε.
Τι να λέμε τώρα; Έχει γίνει παράδοση πια! Αφορμή τότε ήταν η ήττα των «ερυθρόλευκων» εκτός έδρας με 8-2 από τους «πράσινους». Οι οπαδοί του Ολυμπιακού, σίγουροι για τη νίκη της ομάδας τους, είχαν φθάσει στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας κρατώντας ένα... φέρετρο για να «κηδέψουν» σε αυτό τον Παναθηναϊκό. Έλα που όμως όταν τελείωσε το παιχνίδι, το φέρετρο έγινε χίλια κομμάτια και όπλο στα χέρια των οπαδών. Πόλεμος δηλαδή.

Από τότε και αν είδαμε αγώνες να διακόπτονται. Δεν χρειάζεται να πω όλους αυτούς τους αγώνες. Θα γίνω κουραστικός. Θα μπορούσα να «σταθώ» σε δύο-τρεις αγώνες που έχουν μείνει στις μνήμες, όπως το 2002 όπου ο διαιτητής Ευθυμιάδης έφαγε κάτι μπουνίδια και κάτι κλοτσίδια από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού ή στα «έκτροπα» της Ριζούπολης ή ακόμα και στο πιο πρόσφατο αγώνα του 2012 στο ΟΑΚΑ. Όμως καλύτερα ας «μιλήσουν» τα βίντεο.

Η καταστροφή της "Λεωφόρου":




Τα «επεισόδια» στη Ριζούπολη:
 


 
Ο χαμός στο  «Γεώργιος Καραϊσκάκης»:
 

 

Οι «φασαρίες» στο Ο.Α.Κ.Α:


ΥΓ 1: Μπορεί να πει κάποιος... Καλά, πριν το ντέρμπι δημοσιεύεται τα «επεισόδια» των οπαδών; Εσείς τα μέσα ενημέρωσης δυναμητίζετε το κλίμα! Το σκέφτηκα... αλλά δεν νομίζω ότι χρειάστηκαν εμένα ή κάποιον άλλο συνάδελφο για να κάνουν ότι έκαναν στις παραπάνω περιπτώσεις.

ΥΓ 2: Καλύτερα να έγραφα για αγώνες που είχαν ομαλή διεξαγωγή. Λιγότερη ώρα θα μου έπαιρναν.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια: