Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

HIP-HOP FESTIVAL 2011 Τεχνόπολις - Γκάζι

 Από Christina 'Penny' Konstantopoulou

Η φωτογράφος μας, Christina 'Penny' Konstantopoulou  , ήταν παρούσα και σε αυτό το μεγάλο event της πόλης! Η εμπειρία της; Ανεπανάληπτη! Τόσο πολύ που της ζητήσαμε να τη μοιραστεί μαζί μας, παρέα φυσικά και με τα αποκλειστικά στιγμιότυπα που αποτύπωσε ο θαυματουργός φακός της!...

Άλλο ένα Hip Hop Festival ολοκληρώθηκε και θα απαντήσω με το moto μιας διαφήμισης… «Μας κακομαθαίνετε…»

Το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου η Τεχνόπολις στο Γκάζι γέμισε με κόσμο, μικρούς και μεγάλους. Κόσμο που λατρεύει τη hip hop μουσική, που ταυτίζεται με αυτή, που ονειρεύεται με αυτή και που αντιστέκεται στους δύσκολους καιρούς με αυτή. Και όχι λίγο κόσμο… υπολογίζεται πως στο 4ο Hip Hop Festival παρευρέθησαν τουλάχιστον 3000 άτομα! Καθόλου άσχημα!
Η αρχή έγινε με χορό! Προημιτελικά για να αναδειχθούν στη συνέχεια οι καλύτεροι break dancers.  

Και τώρα μουσική… ξεκινάμε με OUTKAST EXELLENCE, μια μπάντα που δημιουργήθηκε το 2004 και ξεχωρίζει για τον hardcore ήχο της. Τα παιδιά βγήκαν πρώτοι στο διαγωνισμό Battle of the Bands 2007. Ακούστε το Welcome to the Factory και θα καταλάβετε γιατί…
Η συνέχεια έγινε με τους Fly By Wire, την πρώτη NuMetal μπάντα στην Ελλάδα. Έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό αλλά και το κοινό του αντάμειψε με ένα απίθανο feedback!

Ο κόσμος συνεχίζει να έρχεται, και πάμε για  τους αποκαλυπτικούς  Neon B-Muzic οι οποίοι έχουν συνεργαστεί με τον Dj The Boy σε 3 τους κομμάτια! Υπάρχει καλύτερο?
Ώρα για τον τελικό στο breakdance! Πραγματικά βλέπεις τα παιδιά που χορεύουν και σε παρασύρουν αμέσως. Θες να μπεις κι εσύ στον κόσμο τους. Λίγο δύσκολο βέβαια στην πράξη γιατί κάνουν τρελάααα πράγματα! Δεν πειράζει! Τους βλέπεις και κουνιέσαι κι εσύ ρυθμικά! Κάτι είναι κι αυτό! Νικητές αναδεικνύονται οι Dead Prezz! Πετάει η ομάδα! Μετά κιόλας από την τελευταία τους επιτυχία στο Battle Of The Year Balkans 2011, που κατέλαβαν την 1η θέση, ποιος τους πιάνει! Το αξίζουν όμως.

Λόγος Απειλή (Λόγος Απειλή / Logos Apili Fan Page ) on stage, και τι να πούμε??? Χαμός! Η έκπληξη έγινε το 2009 όταν κυκλοφόρησε το διπλό, παρακαλώ, cd του” Άλλα λόγια να μισιόμαστε”… είχε πολλά να πει κι εμείς τον ακούσαμε αλλά και συνεχίζουμε να τον ακούμε! Time Machine, Κακά τα ψέματα και πολλά άλλα.

Ένας ακόμη εκπρόσωπος της underground hip hop παίρνει τη σκυτάλη… Ραψωδος φιλολογος . Πρόσφατα κυκλοφόρησε το 3ο album τουΑκρωτηριασμένος Αχιλλέας” και οι στίχοι του συνεχίζουν να είναι καταιγιστικοί. Θα αποκαλύψω ότι έχω κλάψει με το “Σε μια τόση δα στιγμή”!

Η ώρα πάει 20:30, η Τεχνόπολις είναι γεμάτη, όλοι κυκλοφορούν μ’ ένα Monster στο χέρι, γιατί ο χορός και το τραγούδι απαιτούν ενέργεια και περιμένουμε να βγουν ο Komis X-Official μαζί με τους  Professional Sinnerz. Η συνεργασία τους πάνω στη σκηνή μου φάνηκε πάρα πολύ καλή αλλά δυστυχώς το κοινό δεν είχε την ίδια άποψη! Κάποιος μάλιστα τους ρώτησε σε πόση ώρα τελειώνουν! Πα πα πα… ντροπή!

Τον Phyrosun τον γνωρίζετε? Αν όχι, να τον μάθετε! Αν και σίγουρα τον έχετε ακούσει γιατί ήταν στο συγκρότημα Tang Ram και έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες όπως Σκιές, Dj The Boy, Ευθύμης (Α/Ε) κ.α. Πυρ και μανία, όπως ονομάζεται και το νέο του cd, γίναμε κι εμείς μόλις βγήκε στη σκηνή (με την καλή πάντα έννοια). Δεν είμαι καλά, Σίγμα Κατατεθέν, Μια καινούργια μέρα feat. Ju Ju. Έκπληξη πάντως μας έκανε η αναφορά του στον Λεκτικό (Ανδρέας Μαρνέζος) τονίζοντας ότι χωρίς αυτόν δεν θα είχε κυνηγήσει τα όνειρα του. Όλα τα παιδιά από κάτω άρχισαν να φωνάζουν το όνομα του και η ατμόσφαιρα έγινε αρκετά συγκινητική θα έλεγα. R.I.P.

Και η παρέα της Θεσσαλονίκης κάνει Επιδρομή on stage…Βόρεια Αστέρια ( VOREIA ASTERIA (OFFICIAL)..) Με 12ετή ιστορία στο χώρο της hip hop, εμφανίσεις sold out και συμμετοχή σε lives των Wu-Tang Clan και Busta Rhymes! Είπατε κάτι? Το κοινό πάντως δε σταμάτησε να τραγουδάει.

Να και το Παιδί Θαύμα! Taki Tsan ladies and gentlemen! Τον μάθαμε βέβαια από τους Ζωντανούς Νεκρούς αλλά και solo τα πάει μια χαρά και τα λέει ακόμα καλύτερα! Μας πήγε Στην Χώρα των Καλύτερων MCs και αφού τους Προκαλέσαμε, “είδαμε” Ο Καλός O Κακός και O Άσχημος! Ωραίο ταξίδι.

Έχει πάει κιόλας 23:00 και το προτελευταίο συγκρότημα ετοιμάζεται να ανέβει στη σκηνή. Σκιές (SKIES)! Γνωστοί από τα live τους σε Κύτταρο, An Club, Σταυρός του Νότου αλλά και από τις συνεργασίες τους με ηχηρά ονόματα όπως Domenica, Αρτέμης/Ευθύμης, Dask, Υποχθόνιος κ.α. Μακάρι να ήσασταν όλοι εκεί να τους ακούσετε! Μακάρι…  

Το καλύτερο μας το φυλάξανε για το τέλος οι διοργανωτές. Τι κι αν είσαι 15, 25, 35, 45 ετών, Αρτέμη και Ευθύμη (A.Ε ΑΡΤΕΜΗΣ / ΕΥΘΥΜΗΣ  )ΣΙΓΟΥΡΑ έχεις ακούσει. Με το που ανέβηκαν στη σκηνή επικράτησε ένας τρελός χαμός. Μας ξεσήκωναν από την εποχή των TXC με τα κομμάτια τους αλλά και τώρα σαν Α/Ε δεν έχει αλλάξει τίποτα ως προς την αποδοχή. Ψέματα… Έχει σίγουρα αλλάξει ο αριθμός των fan τους (με θετικό πρόσημο πάντα). Όπως πρώτα, Ρίμες από Ατσάλι, Έλευσις, Οι Στίχοι μας ποτέ δε σταματάνε (αλήθεια, αυτό το «να να να , να ‘ναι, να ‘μαι, πως το τραγουδάτε τόσο γρήγορα??? Γλωσσοδέτης) και τελικά στο Γκάζι ήταν όλα τα Δικά τους παιδιά!

Να αναφέρω ότι hosts της βραδιάς ήταν οι Μελωδός και Λάγνης ενώ στα decks έπαιξαν οι Dj Noiz, Q.B. Mix και Dj Ice.

-τα πνευματικά δικαιώματα των φωτογραφιών που εμπεριέχονται στο βίντεο ανήκουν στη

Η βραδιά ήταν υπέροχη, ο κόσμος καταπληκτικός και η μουσική έρρεε άφθονη στα αυτάκια μας! Ανυπομονούμε για το επόμενο Hip Hop Fest



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια: