Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ


 
Από Mr yellow

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗ ΦΙΛΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΔΑ
MISS GREEN


 Το κουνούπι. είναι της οικογένειας Culicidae με 3.500 περίπου είδη ανά τον κόσμο. Πολλαπλασιάζεται σε στάσιμα και μολυσμένα νερά αλλά και σε μέρη όπου υπάρχει αρκετή υγρασία. Η προβοσκίδα του είναι διακεκομμένη και προς τα κάτω σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα του. Τα φτερά του είναι χρωματικά ομοιόμορφα.



Εφόσον το θηλυκό πραγματοποιήσει ένα γεύμα αίματος τότε ωριμάζουν τα αβγά του τα οποία και τοποθετεί στην επιφάνεια του νερού. αυτά επιπλέουν κατά ομάδες των 100 ή και περισσοτέρων και στη συνέχεια εκκολάπτονται οι προνύμφες που τρέφονται με διάφορα οργανικά κατάλοιπα. Ζει 10-15 μέρες αλλά σε ψυχρές συνθήκες μπορεί να ζήσει και περισσότερο, τι κρίμα που τα κυνηγάμε.

ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ!!

Η δραστηριότητα τους έχει να κάνει με τη θερμοκρασία και την υγρασία του αέρα. Έτσι τις πρώτες πρωινές, τις πρώτες νυχτερινές ώρες και κατά τη διάρκεια της νύχτας τα περισσότερα είδη είναι πιο ενεργητικά και τσιμπούν, αλλά υπάρχουν και είδη που τσιμπούν και όλο το εικοσιτετράωρο. Τα κουνούπια ερεθίζονται και προσελκύονται από την κίνηση, από τη σωματική θερμότητα, από την υγρασία και το διοξείδιο του άνθρακα που εκπνέεται με την αναπνοή.

Για να αντιμετωπίσετε τις επιδρομές των ενοχλητικών εντόμων του καλοκαιριού, υπάρχει κάτι που θα ξαφνιάσει και εσάς και τα έντομα!

Μια γρήγορη λύση είναι η λακ των μαλλιών, εάν δεν διαθέτετε εντομοκτόνο σπρέι. Θα εκπλαγείτε με την αποτελεσματικότητά του.

Σκόρδο. Τώρα, εδώ υπάρχει ένα προφανές πρόβλημα, αλλά, αν εσύ το αντέχεις, θα σε θωρακίσει αρκετά απέναντι στα μικροσκοπικά αιμοσταγή έντομα. Μπορείς να τρίψεις λίγο σε σημεία του σώματός σου, ή να μασήσεις λίγο έτσι ώστε να βγει η μυρωδιά από τους πόρους του. Τραβηγμένο, αλλά αποτελεσματικό...

Βάλε σε ένα μπολάκι φύλλα βασιλικού και τρίψτα λίγο μόνα τους, αρχικά, για να "βγει" το άρωμά τους. Πρόσθεσε λίγο ξύδι και ανακάτεψε απαλά. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το σκεύασμα αυτό με δύο τρόπους: ή άφησέ το απλά δίπλα σου να λειτουργήσει απωθητικά από μόνο του, ή άλειψε λίγο επάνω στα γυμνά άκρα σου. Μην τρομάζεις, η μυρωδιά δεν είναι τόσο βαριά όσο τη φαντάζεσαι…

Σιτρονέλα Κυκλοφορεί στο εμπόριο ως φυσικό έλαιο και καλό είναι να το χρησιμοποιήσεις έτσι, χωρίς περαιτέρω χημική επεξεργσία. Προσοχή όμως. Επειδή είναι υπερβολικά συμπυκνωμένο, αρκεί μία μόνο σταγονίτσα και η "δουλειά" σου θα γίνει. Μην ξεχαστείς και... λουστείς με αυτό! Θα μυρίζεις έτσι μια ζωή και διόλου απίθανο, εκτός από κουούπια να μην σε πλησιάζει άνθρωπος, γενικότερα!

Ο άνεμος κρατά μακριά τα κουνούπια, τα οποία είναι πολύ αδύναμα για να πετάξουν κόντρα, ακόμη και σε λίγα μποφόρ. Αν λοιπόν το πράγμα παραπάει και δεν αντέχεις άλλο κάποια νύχτα με τρελή ζέστη, βγάλε τον ανεμιστήρα στο μπαλκόνι (!) και δημιούργησε το δικό σου... τυφώνα! Όπως καταλαβαίνεις βέβαια, αυτή η λύση δεν είναι και για χόρταση, αφού ο ανεμιστήρας καίει ρεύμα και το ρεύμα καίει την τσέπη σου!


Η πλήρης εξάλειψη των εντόμων αυτών, είναι πρακτικά αδύνατη λόγω της απανταχού ύπαρξής τους, λόγω της ικανότητάς τους να διανύουν μεγάλες αποστάσεις πετώντας και της μεγάλης και ταχύτατης αναπαραγωγής τους!



Share

2 σχόλια:

FouskaNews είπε...

ατιμα κουνούπιαααααααα!!!! αργησες λίγο να μας ενημερώσεις! μπήκε Σεπτέμβριος...μας αφησες καλά καλά να μας φάνε κ μετα είπες ν δωσεις τη λύση!

Ανώνυμος είπε...

ναι αλλα τώρα ξέρετε