Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Πώς να αναζωογονήσετε την επιδερμίδα του προσώπου σας μετά τον καυτό ήλιο του καλοκαιριού…


Ms. Purple and Ms. Orange


 Συγκεντρώσαμε τα 10 χρυσά tips για να κρατήσετε φέτος μόνο τα καλά στοιχεία, από τις αναμνήσεις σας από το καλοκαίρι χωρίς σημάδια ,στίγματα και δυσχρωμίες. 

ΑΝΤΗΛΙΑΚΉ χειμώνα καλοκαίρι

Το 90% της γήρανσης του προσώπου μας προκαλείται από την έκθεση στον ήλιο και μπορεί τα αποτελέσματα να μην τα βλέπεις άμεσα καθώς η φωτογήρανση δρα συσωρευτικά, ωστόσο πρέπει να ξεκινήσεις την προστασία σου από τώρα. Μια αντηλιακή κρέμα προσώπου είναι απαραίτητη. Αν έχεις περάσει τα 30, επένδυσε σε μια με αντιγηραντικά φίλτρα εκτός από SPF.

ΓΕΥΣΕΙΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

 500 γραμμάρια σολωμού εβδομαδιαίως μπορούν να ενυδατώσουν την επιδερμίδα σου και να την διαφυλάξουν από την γήρανση αλλά και να μειώσουν τις επιπτώσεις του εκζέματος. Γι αυτό αξίζει να κάνεις ένα ρομαντικό δείπνο για τον καλό σου και εσένα με σολωμό και ένα ποτήρι καλό κρασί! Για την σχέση σας και μόνο…



ΜΕ Ή ΧΩΡΙΣ ΜΑΣΚΑΡΑ


Ακόμη και αν δεν έχεις κάνει μακιγιάζ όλη μέρα, είναι πολύ σημαντικό να καθαρίζεις το πρόσωπό σου επιστρέφοντας σπίτι και πριν τον ύπνο. Αφαιρείς τα νεκρά κύτταρα και επιτρέπεις στο δέρμα σου να αναπνέει ελεύθερα!

Η ΟΜΠΡΕΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΡΟΧΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ….

Ακόμη και σε σκιερό μέρος, το δέρμα μας συνεχίζει να δέχεται την επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας από τις αντανακλάσεις που δημιουργούνται από το περιβάλλον: την άμμο, την επιφάνεια του νερού, το χιόνι, κλπ. Στα μέτρα ηλιοπροστασίας περιλαμβάνονται η χρήση γυαλιών ηλίου και πλατύγυρου καπέλου για την προστασία των ματιών και της κεφαλής, καθώς και κατάλληλου προστατευτικού ρουχισμού (καλυπτικά σκουρόχρωμα ρούχα με πυκνή ύφανση). Σε άλλες χώρες που το κοινό είναι πολύ ευαισθητοποιημένο σχετικά με τους κινδύνους της ηλιακής ακτινοβολίας, διατίθενται στην αγορά ειδικά ενδύματα με δείκτη αντηλιακής προστασίας, καθώς και απορρυπαντικά τα οποία έχουν την ικανότητα να αυξήσουν την απορρόφηση της υπεριώδους ακτινοβολίας από τα υφάσματα των ρούχων.

Green tea

Σύμφωνα με τον  δερματολόγο dr Sobol, τα αντιοξειδωτικά παίζουν  σημαντικό ρόλο στην προστασία της επιδερμίδας μας από την γήρανση.Mας συστήνει να καταναλώνουμε πράσινο τσάι, βιταμίνη C και Q10.

Απολέπιση-Άλφα ή Βήτα-υδροξυ-οξέα

Η απολέπιση είναι βασική καθώς αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα και βγάζει στην επιφάνεια τα νέα και πιο υγιή. Χρησιμοποίησε ένα scrub με Άλφα υδροξυ-οξέα αν έχεις ξηρή επιδερμίδα ή αν έχεις εκτεθεί πολλές ώρες στον ήλιο και Βήτα αν έχεις ακμή ή λιπαρότητα. Αν οι διακοπές σου διαρκούν πάνω από δέκα μέρες, πάρε μαζί σου ένα τέτοιο προϊόν.

Νερό καρύδας;

Είναι το τελευταίο trend των stars του Hollywood! Καταναλώνουν νερό καρύδας αντί για μεταλλικό νερό, διατηρώντας έτσι την επιδερμίδα τους ενυδατωμένη σε βάθος. Επειδή είναι σχετικά δύσκολο να το βρεις εδώ, κατανάλωσε οκτώ ποτήρια νερού ημερησίως και κάθε πρωί πιες ένα ποτήρι με μισό χυμό λεμονιού. Κάνει θαύματα και στο μεταβολισμό σου!

ΤΕΛΟΣ ΚΗΛΙΔΕΣ ΜΕ SPF (αν είσαι κάτω των 30)

Έχε πάντα στην τσάντα σου μια κρέμα προσώπου με SPF 30 και τοποθέτησέ την με προσοχή εκτός από το πρόσωπο, στο λαιμό, το ντεκολτέ, τα χέρια και πίσω από τα αυτιά. Αν πρόκειται να ταξιδέψεις με καράβι ή οδηγείς μακρινές αποστάσεις μην την ξεχνάς! Έτσι, θα αποκλήσεις το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν κηλίδες κι έπειτα να αναρωτιέσαι πώς συνέβη!

ΧΕΙΛΗ ΓΙΑ ΦΙΛΗΜΑ

Οι περισσότερες από εμάς παραμελούμε τα χείλη μας, τα οποία κατά έναν τρόπο αποτελούν το 1/3 του προσώπου μας. Μια απλή και εύκολη συνταγή την οποία μπορείς να κάνεις και στις διακοπές σου είναι να αναμείξεις ζάχαρη με αλάτι και να τρίψεις τα χείλη σου. Επίσης, απόκτησε τη συνήθεια όταν βουρτσίζεις τα δόντια σου να περνάς την οδοντόβουρτσα και στα χείλη σου. Τέλειο αποτέλεσμα!

ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΑΡΧΗ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΥΚΛΟ
"Το μεγαλύτερο στοίχημα είναι να μειώσουμε τους μαύρους κύκλους, καθώς σε μεγάλο βαθμό αυτοί οφείλονται σε γενετικούς παράγοντες", λέει η Renee Rouleau, αισθητικός των stars. Αυτό που προτείνει είναι να χρησιμοποιούμε κάθε βράδυ κρέμα ματιών και να αφιερώνουμε μερικά λεπτά κάνοντας μασάζ ώστε να βελτιώσουμε την κυκλοφορία μας. Στις διακοπές, όπου ο χρόνος είναι άπλετος, δεν έχουμε καμία δικαιολογία να μην το κάνουμε! 






Share

Δεν υπάρχουν σχόλια: