Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ ΜΠΕΜΠΛΙΔΑΚΗ

FouskaNews TEAM
Φωτογραφική επιμέλεια Anastasiou D. Photography







Ο Στέλιος Μπεμπλιδάκης γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης. Η ενασχόληση του με το θέατρο, ξεκίνησε από νεαρή ηλικία, όταν ήταν ακόμη στα Χανιά. Η αγάπη του για το θέατρο, τον έφερε στην Αθήνα για να σπουδάσει υποκριτική. Ήδη ακόμα σπουδαστής στη δραματική σχολή , πρωταγωνίστησε σε μία επιτυχημένη παράσταση στο είδος της τη σεζόν που μας πέρασε. Η παράσταση είχε τίτλο « 11 γυναίκες κατηγορούν εσένα»ν σε κείμενο και σκηνοθεσία της Έφης Μεράβογλου.


  1. Bar Theater και φέτος λοιπόν. Θέλετε να μας μιλήσετε για το έργο που συμμετέχετε;

Η περσινή επιτυχία της παράστασης με οδήγησε ξανά σε συνεργασία με την σκηνοθέτη Εφη Μεράβογλου, μόνο που το φετινό έργο είναι τελείως διαφορετικό. Το έργο λέγεται «ζητείται Δράκουλας» και είναι μια παρωδία………….Υποδύομαι έναν διαφορετικό «δράκουλα» που μπλέκει σε αστείες καταστάσεις και γεγονότα.
  1. Ποια πιστεύετε ότι είναι η ουσιαστική διαφορά του Bar Theater από το κλασικό θέατρο;    

Το Bar Theater θεωρείται δυσκολότερο είδος, γιατί ο ηθοποιός έχει άμεση  οπτική και σωματική επαφή με το κοινό. Γι αυτό το λόγο οι περισσότερες παραστάσεις είναι διαδραστικές για να συμμετέχει και ο κόσμος.

  1. Πιστεύετε ότι ένας καλός ηθοποιός μπορεί να υποστηρίξει και τα δύο είδη εξίσου καλά;

Ο ηθοποιός που αγαπάει πολύ την δουλειά του, μπορεί να παίξει εξίσου καλά ακόμα και στον δρόμο!

  1. Όσων αφορά τα θεατρικά δρώμενα της φετινής σεζόν, πιστεύετε ότι γίνονται ποιοτικές παραστάσεις, η επικρατεί  μια «μιζέρια» δεδομένης της κρίσης, σε σχέση με το παρελθόν;

Ποιοτικές παραστάσεις σαφέστατα και ανεβαίνουν, ίσως όχι τόσες πολλές σε σχέση με παλαιότερα χρόνια, γιατί επικρατεί και η νοοτροπία του « άρπα κόλα». Η κρίση όμως, έχει επηρεάσει  την μεγαλύτερη μερίδα των ανθρώπων, οπότε ναι , σίγουρα την «πληρώνει» και το θέατρο.

  1. Πείτε μας  τα σχέδια σας για τον  χειμώνα που μας έρχεται.

Βρίσκομαι σε εντατικές πρόβες για ένα θεατρικό έργο , που ετοιμάζεται για πρεμιέρα στις 5 Νοεμβρίου. Παράλληλα ετοιμάζω  και την πρώτη μου σκηνοθετική  απόπειρα από την νέα χρονιά.





Share

Δεν υπάρχουν σχόλια: