Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΑΣ

                         Σήμερα θα ήθελα να σας μιλήσω για κάτι που όλοι χρησιμοποιούμε σε κάθημερινή βάση.Το φθόριο.Το φθόριο είναι χημικό στοιχείο με σύμβολο F και ατομικό αριθμό 9. Δύο άτομα φθορίου σχηματίζουν ομοιοπολικό δεσμό μεταξύ τους, όταν το ένα βρίσκεται στη στοιχειακή του μορφή,
σχηματίζοντας το διατομικό του μόριο, που γι' αυτό έχει το χημικό τύπο F2 και ονομάζεται «διφθόριο». Είναι ανοικτοκίτρινο δηλητηριώδες αέριο, το πιο δραστικό από τα στοιχεία. Π.χ. οξειδώνει ταχύτατα υδρογονάνθρακες σε θερμοκρασία δωματίου, ενώ το οξυγόνο χρειάζεται και κάποιο σπινθήρα για να αρχίσει την καύση.
Γι' αυτό το F2 είναι πάρα πολύ επικίνδυνο, πολύ περισσότερο από τα άλλα αλογόνα, ακόμη και από το χλώριο που χρησιμοποιήθηκε ως χημικό όπλο κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
                        Επιπλέον, το φθόριο εμφανίζει την μεγαλύτερη ηλεκτραρνητικότητα.Το φθοριούχο
ανιόν (F-), που συχνά στην καθημερινότητα αναφέρεται ως «φθόριο»,χρησιμοποιείται συχνά ως πρόσθετο διατροφής, για οδοντιατρικές χρήσεις και για αντιμετώπιση προβλημάτων οστεοπόρωσης, λόγω της έλλειψής του από την καθημερινή δίαιτα. Το φθόριο θεωρείται απαραίτητο ιχνοστοιχείο
για την ανάπτυξη και τη διατήρηση των δοντιών σύμφωνα με την American Dental Hygienists' Association.Οι πρώτες ενδείξεις γι' αυτό έγιναν αρχικά γνωστές από το 1902, όταν βρέθηκε ότι μεγάλες συγκεντρώσεις φθοριούχων ανιόντων εμποδίζουν τη φθορά των δοντιών.
                        Ερευνες σχετικά με την επίδραση των φθοριούχων ανιόντων στα δόντια και τα οστά γενικά άρχισαν από το 19ο αιώνα. Από την άλλη, το 1973 βρέθηκε ελαττωμένη αναπαραγωγικότητα στα ποντίκια που τρέφονταν με δίαιτες σχετικά πλούσιες σε φθοριούχα ανιόντα, αλλά παραπέρα έρευνα σ' αυτό συμπέρανε ότι αυτό προερχόταν από τη μείωση της απορρόφησης σιδήρου από αυτά τα ζώα.
       Στην Οδοντιατρική: Αλατα του φθορίου χρησιμοποιούνται στίς οδοντόκρεμες και στά στοματικά διαλύματα, ενώ συγκεκριμένη θεραπευτική  πράξη των οδοντιάτρων ονομάζεται Φθορίωσις.
        Στην Ορθοπεδική: Το έτος 1996 κυκλοφόρησε στή διεθνή αγορά το φάρμακο Sodium Fluoride, ελληνικά Φθοριούχο Νάτριο, εμπορικό όνομα FLUREXIL της Zyma Ελβετίας, με σκοπό τη χρήση του στήν θεραπεία της οστεοπόρωσης. Δυστυχώς όμως στην κλινική πράξη απεδείχθη ότι το Φθοριούχο Νάτριο αυξάνει πολύ την οστική πυκνότητα, αλλά κάνει μή ποιοτικό οστό, εύθραστο, με αποτέλεσμα, επιδημιολογικώς να αυξάνονται τα κατάγματα παρά να μειώνονται. Ετσι σύντομα το φάρμακο απεσύρθη μέσα σε μιά 5 ετία. Σήμερα Δεν κυκλοφορεί πλέον στό εμπόριο.
Οι Ναζί γνωρίζοντας τις «ευεργετικές» του ιδιότητες το χρησιμοποιούσαν ως κατευναστικό στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Επετύγχαναν έτσι, νωθρότητα, απώλεια μνήμης, μειωμένη αντίληψη και σκέψη. Σας θυμίζουν κάτι αυτά τα συμπτώματα;(σε επόμενη ανάρτηση)....
Το φθόριο καταστρέφει μια ουσία που είναι υπεύθυνη για την ορθή λειτουργία του νευρικού συστήματος, την ακετυλοχολίνη. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την αδράνεια στη μεταβίβαση εντολών προς τον εγκέφαλο, την αποδυνάμωση της μνήμης ενώ η έλλειψη της ευθύνεται και για τη νόσο Alzheimer. Συν τοις άλλοις, ευθύνεται για μια σειρά καρκινογενέσεις ιδιαίτερα στα οστά καθώς και για οστεοπόρωση και αρθρίτιδα.  Από το 1990 το φθόριο έχει συγκαταλεγεί στις καρκινογόνες ουσίες από το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των ΗΠΑ με ένδειξη καρκίνου των οστών και οστεοσαρκώματος. Η Διεθνής Ακαδημία Στοματικής Ιατρικής και Τοξικολογίας κατέταξε το φθόριο ως μη αποδεκτό οδοντικό φάρμακο, λόγω της υψηλής τοξικότητάς του. Έρευνες έδειξαν ότι αν ένα παιδί καταναλώσει 50ml οδοντόκρεμας που περιέχει φθόριο μπορεί να πεθάνει.
                      Το ερώτημα που δημιουργείται είναι Γ Ι Α Τ Ι;;;;; Τι είναι αυτο που επιτρέπει στις εταιρείες να κυκλοφορούν τέτοια σκευάσματα;; Μη βιάζεστε να απαντήσετε. Δεν είναι το κέρδος. Ή έστω δεν είναι μόνο αυτό. Ίσως είναι η εύκολη απάντηση για τους περισσότερους παρόλο όμως που όλοι το
χρησιμοποιούν. Το όλο θέμα ξεκινά κάπου το 1945, πού αλλού; Σωστά. Στις ΗΠΑ.Ένα πείραμα που ποτέ δεν ερευνήθηκε ως προς τα αποτελέσματα του έδειξε ότι η φθορίωση του νερού προστατεύει τα δόντια. Οι βιομηχανίες χημικών άρπαξαν την ευκαιρία να ξεφορτωθούν τα επικίνδυνα απόβλητα τους και όλοι έδειχναν να βρίσκουν τη σωτήρια λύση. Βέβαια το 1945 ξεκίνησε και κάτι άλλο. Το γνωστό MK ULTRA(σε επόμενη ανάρτηση) .Ένα πρόγραμμα των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ για τον έλεγχο του νου. Ένα απο τα στοιχεία ήταν και το φθόριο που βρέθηκε μια πολύ βολική λύση για την κατανάλωση του απο τον πληθυσμό. Το νερό και η οδοντόκρεμα.
                   Σήμερα η επιστήμη πλεόν γνωρίζει ότι το φθόριο είναι ιδιαίτερα  επιβλαβές για την υγεία των δοντιών των παιδιών καθώς καταστρέφει τους ιστούς τόσο των αναπτυσσόμενων δοντιών όσο και των οστών.Το σημείο ίσως με τη μεγαλύτερη σημασία είναι ότι το φθόριο έχει άμεση σχέση με την ικανότητα μνήμης και σκέψης. Δεκάδες έρευνες έχουν αποδείξει την άμεση σχέση κατανάλωσης φθορίου ακόμα και με μείωση του ανθρώπινου δείκτη νοημοσύνης!! Σε μια κοινωνία που μαστίζεται από αδικία και εκμετάλλευση δεν τίθεται αμφιβολία ή συνωμοσιολογία. Το Φθόριο είναι το όνειρο κάθε αυτοκράτορα που επιθυμεί πειθήνιους υπηκόους.

free your mind
Mr BLACK




Share

Δεν υπάρχουν σχόλια: