Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Το Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ στο ΑΝΕΣΙΣ - ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ


Από mr. yellow
Το Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ στο θέατρο ΑΝΕΣΙΣ - ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ

Το Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ ή ημερολόγιο μιας νέας, όπως είναι ο ακριβής τίτλος, ονομάζεται το ημερολόγιο που κρατούσε η Άννα Φρανκ, Γερμανοεβραία, στο Άμστερνταμ, για όσο καιρό κρυβόταν με την οικογένειά της από τους Γερμανούς, κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στο καταφύγιο της οικογένειας της στο Πρίσενγκρατς, που λειτουργεί σήμερα ως κέντρο νεότητας με την ονομασία «Οίκος Άννα Φρανκ».

Η Άννα Φρανκ και η οικογένειά της συνελήφθησαν από τη Γκεστάπο. Επέζησε μόνον ο πατέρας της, Όττο Φρανκ, χάρη στον οποίο εκδόθηκε το ημερολόγιο. Το ημερολόγιο έχει μεταφραστεί σε πάνω από 30 γλώσσες και ως σήμερα έχει πουλήσει χιλιάδες αντίτυπα σε όλο τον κόσμo.
Το θεατρικό έργο είναι ένα έργο - ντοκουμέντο, μια καταγραφή του απάνθρωπου φυλετικού κατατρεγμού. Ανέβηκε για πρώτη φορά στο Μπρόντγουεη το 1955 και αποτέλεσε κορυφαία στιγμή στην καριέρα των συγγραφέων του, που τιμήθηκαν με Βραβεία Tony, Pulitzer και το βραβείο της Ένωσης Θεατρικών Κριτικών Νέας Υόρκης.
Στις 6 Οκτωβρίου είναι η πρεμιέρα όπου για δεύτερη χρονιά το θέατρο Άνεσις μας ταξιδεύει σε μια άλλη εποχή γεμάτη συγκινήσεις. Ο ανανεωμένος θίασος αυτό το διάστημα βρίσκεται σε συνεχής πρόβες, για το καλύτερο αποτέλεσμα αυτής της απαιτητικής παράστασης και υπόσχεται να μαγέψει μικρούς και μεγάλους.


Οι συντελεστές
Απόδοση: Δημήτρης Μοθωναίος & Βάσια Παναγοπούλου
Σκηνοθεσία: Ρέινα Εσκενάζυ
Σκηνικά: Μυρτώ Αναστασοπούλου
Κοστούμια: Κατερίνα Τσακότα
Μουσική επιμέλεια: Σταμάτης Γιατράκος
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
παίρνουν μέρος:
Γιάννης Καρατζογιάννης, Ελένη Κρίτα, Νικολέττα Βλαβιανού, Δημήτρης Παλαιοχωρίτης, Στέλιος Καλαθάς, Ισιδώρα Δωροπούλου, Δημήτρης Γκουτζαμάνης, Ρεγγίνα Παντελίδη. Στο ρόλο της Άννας Φρανκ η Αγγελική Δαλιάνη.




Share

Δεν υπάρχουν σχόλια: