Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Έλληνες επενδυτές αγοράζουν σπίτια στο εξωτερικό

 Mr. Yellow

Eκατοντάδες Έλληνες έχουν ξεκινήσει τις επενδύσεις σε ακίνητα στο εξωτερικό.
Και αν κάποτε οι επενδυτές έψαχναν για ακίνητα μεγάλης αξίας, τώρα μιλάμε για μικροεπενδυτές που απλά θέλουν να σώσουν τις περιουσίες τους βγάζοντάς τες από την Ελλάδα, αγοράζοντας σπίτια τα οποία νοικιάζουν. Άλλοι επιλέγουν να αγοράζουν μεγάλα επαγγελματικά ακίνητα για μεικτές χρήσεις.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα στο "Έθνος", πολλοί προνομιούχοι Έλληνες έχουν γίνει οι καλύτεροι πελάτες σε κτηματομεσιτικά γραφεία, λόγω της έντονης ανησυχίας για χρεοκοπία της Ελλάδας. Ποιοι είναι αυτoί; Πολιτικοί, επιχειρηματίες, εφοπλιστές, δημοσιογράφοι, έμποροι και καλλιτέχνες, που αγοράζουν σπίτια και εξοχικά, πληρώνοντας από 700.000 μέχρι 1,5 εκατομμύριο ευρώ.
Οι "Cash Greeks", οι Έλληνες που πληρώνουν σε ρευστό, αγοράζουν ακίνητα σε διάφορα μέρη της Ευρώπης, με μια τάση στην Ελβετία, τη Γαλλία, το Λονδίνο αλλά και την Τουρκία.
Ο Θ. Μπόσδας, διευθύνων σύμβουλος μεγάλου δικτύου μεσιτικών γραφείων, δηλώνει στην εφημερίδα ότι τα αιτήματα από Έλληνες για αναζήτηση ακινήτων στο εξωτερικό, πολλαπλασιάζονται καθημερινά.
Γερμανία, Γαλλία, Ελβετία οι δημοφιλείς προορισμοί. Μάλιστα, πρόσφατα Έλληνας επιχειρηματίας αγόρασε κατοικία 100 ετών δίπλα σε λίμνη και δαπάνησε εκατομμύρια ευρώ για να την ανακαινίσει, φέρνοντας μηχανικούς, τεχνίτες και υλικά από την Ελλάδα. Το Λονδίνο είναι κλασική αξία στις επενδύσεις...
Η Τουρκία είναι το νέο σημείο αναφοράς, αφού υπολογίζεται πως περίπου 10.000 ακίνητα έχουν αγοραστεί από Έλληνες το τελευταίο διάστημα, με τη ζήτηση να είναι αυξημένη κυρίως στα παράλια της Μικράς Ασίας, όπου πωλούνται διαμερίσματα με θέα στη θάλασσα έναντι 50 χιλιάδων ευρώ.
Τέλος, είναι γνωστό ότι εκατοντάδες Βορειοελλαδίτες έχουν αποκτήσει σπίτια στη Βουλγαρία και συγκεκριμένα στο Μπάνσκο, το Μπόροβετς και το Παμπόροβο, λόγω των πολύ χαμηλών τιμών.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια: