Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΕΙΣ ΚΕΦΑΛΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΝΟ....??!!

Από Miss Pink

 
Αχ αυτός ο πονοκέφαλος!Το κεφάλι σου;βαρύ και ασήκωτο!Τα μάτια σου;Μισάνοιχτα!Και οι σφυριές να χτυπούν η μία μετά την άλλη!!Μήπως φταίει το κακό το μάτι;γιατί έχω πάρει 4 παυσίπονα από το πρωί και δεν.....
Ήρθε όμως η ώρα να λυτρωθούμε από τον πονοκέφαλο εντοπίζοντας τις αιτίες που δεν φανταζόμασταν καν οτι μπορεί να ευθύνονται γι'αυτόν!

ΑΙΤΙΑ 1η
Ζέστη!Ζέστη!Ζέστη!
Όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία, τόσο αυξάνονται και οι πιθανότητες εμφλανισης ημικρανίας ή έντονου πονοκέφαλου.Σε πρόσφατη μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν αύξηση κατά 7,5% στον κίνδυνο πονοκεφάλου για κάθε αύξηση της θερμοκρασίας κατά 12 βαθμούς Κελσίου.


ΑΙΤΙΑ 2η
Τι ωραία που μυρίζει.....
Οι ευχάριστες μυρωδιές προκαλούν σε πολλούς ημικρανίες.Πιθανόν αυτό να οφείλεται στο γεγονός οτι οι οσμές ενεργοποιούν το νευρικό σύστημα.Ωραία τα αρώματα και τα λουλούδια,αλλά όχι για πολύ...γιατί μετά...θα τρέχετε για depon.....

AITIA 3η
Άστα τα μαλλάκια σου.....
Η σφιχτή αλογοουρά είναι ομολογουμένως ένα sexy look,αλλά ενδέχεται να καταπονεί το συνεκτικό ιστό στο τριχωτό της κεφαλής δημιουργώντας φυσικά,τί άλλο;πονοκέφαλο!Στέκες,λαστιχάκια,στενά καπέλα....ωραία όλα αυτά,αλλά για λίγο...Αχ!Τι υπέροχο συναίσθημα να αφήνεις τα μαλλιά σου ελεύθερα,μετά από μια πολύ σφιχτή κοτσίδα;Η απόλυτη ανακούφιση!!

ΑΙΤΙΑ 4η
Λίγο κρασί,λίγο τυρί και...τα χάπια μου....
Το τυρί αιτία πονοκεφάλου;Κι όμως!Τα πεπαλαιωμένα τυριά,όπως το μπλέ τυρί, το τσένταρ,η φέτα αλλά και η παρμεζάνα,είναι ένοχα για τον πονοκέφαλο.Συγκεκριμένα ένοχος είναι η τυραμίνη(μοαμίνη με αγγειοσυσπαστικές ιδιότητες).Η τυραμίνη όμως βρίσκεται και στο κόκκινο κρασί και σε ορισμένα αλκοολούχα ποτά.Επειδή το αλκοόλ αυξάνει τη ροή αίματος στον εγκέφαλο,τα συμπτώματα μπορεί να είναι ακόμη πιο έντονα.

ΑΙΤΙΑ 5η
Ένα τσιγάρο ακόμα....
Το κάπνισμα είναι γνωστό οτι προκαλεί πονοκέφαλο.Ακόμα και το παθητικό κάπνισμα διοχετεύει νικοτίνη στον παθητικό καπνιστή, η οποία προκαλεί συστολή στα αιμοφόρα αγγεία του εγκεφάλου.
-Συγνώμη κυρία μου, την ταμπελίτσα 'no smoking' δεν την είδατε;

Ήρθε η ώρα όμως να κάνουμε την επανάσταση μας!!Θα απαλλαγούμε μια για πάντα από σ'ένα!!Και με ποιούς τρόπους;
α)Διαχειρίσου το στρές
Τεχνικές όπως ο διαλογισμός,το μασάζ και η ρεφλεξολογία,κάνουν το θαύμα τους!!

β)Διατάσεις
Η ήπια άσκηση και κυρίως το περπάτημα,είναι η ιδανική επιλογή,καθώς προλαμβάνει τους πονοκεφάλους τάσεως.Εμπρός καλά μου ποδαράκιαααα.,......!!

γ)Τρώγε τακτικά γεύματα
Η κατανάλωση ισορροπημένων γευμάτων κατά την διάρκεια της ημέρας βοηθά να διατηρείς το σάκχαρο σε σταθερά επίπεδα.Φρόντισε επίσης να πίνεις πολύ νερό-η αφυδάτωση είναι ακόμη μια αιτία πονοκεφάλου.Ααααχ!Την δροσιά του να'χεις.....

δ)Φυσικοθεραπεία
Δηλαδή συνδιασμός άσκησης και εκπαίδευσης ώστε να μειωθεί ο πόνος.Στους ανθρώπους με πονοκεφάλους τάσεως η φυσικοθεραπεία μπορεί να ενδυναμώσει τους μύς του αυχένα και να συμβάλλει στη σωστή στάση του σώματος.

Ο πονοκέφαλος εξελίσσεται σε μάστιγα της εποχής και οι προσπάθειες παγκοσμίως για την αντιμετώπιση του εντείνονται.....Μέχρι και εάν υπάρξει οριστική αντιμετώπισή του....΄καλό μου παυσίπονο σ΄ευχαριστώ που υπάρχεις στη ζωή μου....'





Share

Δεν υπάρχουν σχόλια: